Food, Ingredients & Fine Chemicals
Onze bedrijven
in deze branche

Food loopt als bedrijfsactiviteit als een rode draad door de historie van Koen Visser. Het is een bedrijfstak die altijd zal blijven bestaan, en die tegelijk een grote eigen dynamiek kent. Los van de gevestigde grote spelers, veelal producenten, zal er binnen deze branche altijd ruimte blijven voor innovatieve en creatieve spelers.

Het zijn juist vaak de kleinere spelers die met grote slagvaardigheid en creativiteit de toon zetten voor vernieuwing in de branche. Waarbij het de kunst is de creativiteit en slagvaardigheid te behouden bij groei.

Door introductie van nieuwe productlijnen kon in de Nederlandse supermarkten de categorie vriesverse vis substantieel worden uitgebouwd, juist door de combinatie van het herkennen van commerciële kansen in samenwerking met eersteklas productiepartners in de landen van oorsprong. Daarmee is in relatief korte tijd een stevige marktpositie opgebouwd in een groeiend segment.

Ingredients (hetzij voor de voedingsindustrie of voor personal care industrie) vormen een noodzakelijk onderdeel van de productieketen. Voor de verkoop van ingredients geldt dat de specialistische know how van de verkoper, en het kunnen inspelen op de lokale behoeften van de klant het verschil maakt voor de koper, ook in deze “technische” materie blijkt het vaak een “peoples business” te zijn.

Ook voor fine chemicals geldt dat marktkennis (zowel van producten als van de aanwezige spelers) het succes in de business bepaalt. Chemische grondstoffen vormen een internationale wereldmarkt waar een goed contactennetwerk essentieel is om te kunnen slagen.

Queens
Queens Products BV is een internationale, inventieve en flexibele leverancier van hoogwaardige, vernieuwende vriesverse voedingsmiddelen.

Q-Petfood
Q-Petfood staat voor natuurlijk genieten voor huisdier en baasje!

CTC Group
Een internationaal opererende groep van bedrijven actief in de handel in food, ingredients & fine chemicals.